srijeda, 21. rujna 2016.

TUMAČENJE OČENAŠA


OČE NAŠ koji nas promatraš oduvijek, koji nas spašavaš oduvijek, svjetlosti Raja, utočište ranjenih i žalosnih, Svevišnja nado i otkupitelju svijeta, miomirisu blaženstva, nadahnuće u bolu, ljubavi veličanstvena!
KOJI JESI NA NEBESIMA, Onaj koji si Alfa i Omega i kraljuješ u Nebesima svetim, u dobroti Raja, kojeg si ukrasio svetim anđelima i arhanđelima, našom majkom Blaženom Djevicom Marijom, sinom svojom Isusom Kristom, svim svetima punima ljubavi za Tebe! Dobrota tvoja je veličanstveni blagoslov koji spašava Zemlju iz ništavila! U Tebi stanuje sve dobro i sve blago samo je u Tebi i kod Tebe!
SVETI SE IME TVOJE, utkaj nam Jahve spoznaju o Tvojoj dobroti, milosrđu i svetosti, o Tvome sudu i iznenađenjima neizustivim!
DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE, zavladaj Duhom Svetim u nama, oslobodi nas okova zemnih, darujući spoznaju srcu koliko si veličanstven i milostiv nama grešnicima! Daruj nam vizije Raja, kraljevanja Tvoga u svetim Nebesima, da blagujemo vječno vezani za Tvoju dobrotu!
BUDI VOLJA TVOJA, KAKO NA NEBU TAKO I NA ZEMLJI, Gospode premili podaj našem biću misli koje su svete, srce, duh i dušu opij blaženstvom Svojim, da u svakom udahu i izdahu mislimo na Tebe i zahvaljujemo Ti za sve! Sve nakane naše neka blagoslovi Tvoja sveta volja, koja najbolje umi spoznati naša srca u vapaju! Uči nas poniznosti, službi Tvojoj, sve koje srećemo da prigrlimo sa osmijehom i podrškom, usmjeravajući ih Tebi!
KRUH NAŠ SVAGDANJI, koji je u Tvome ljubljenom sinu, našem otkupitelju grijeha Isusu Kristu podari nam Oče, da Ga slavimo i hvalimo u vijeke vjekova!
I OTPUSTI NAM DUGE NAŠE u ime Isusa milosrdnog sina Tvojega i po zagovoru presvetog srca Blažene nam majke Marije, te svih svetih Tvojih koji trpiše Tebi za ljubav!
KAKO I MI OTPUŠTAMO DUŽNICIMA NAŠIM, ljubavlju nas svojom uči praštanju, da ispustimo iz srca svu bol koju nam nanose, uči nas blagoslivljati posrnule, tako da se i oni izgubljeni vrate ka Tebi u jedinu stvarnu sreću! Uzmi nas u službu svoju, a ono što nam je teško izbrisati, Ti izbriši i oprosti!
I NE UVEDI NAS U NAPAST, bilo kakva kušnja nek ne dopre do nas, sačuvaj nas Jahve u sjenci krila Tvoga ljubljenog sina Isusa, a majku našu Blaženu Djevicu Mariju postavi za zaštitnicu srca!
NEGO IZBAVI NAS OD ZLA, onog iz pra vječnosti, sadašnjosti i budućnosti!
Od srca Tvoja apostolica ljubavi!
Abba Oče, smiluj nam se u potrebama našim, po zaslugama tvoga ljubljenog sina Isusa koji nas je naučio ispravno moliti! OČE NAŠ, šalji Duha Svetoga u naš život, obasjaj nas milosnim zračicama svojim ljubljeni GOSPODINE, amen!

Nema komentara:

Objavi komentar

SVIJETLI MI ISTINOM

Isuse svijetli mi istinom, da iz bolesti uđem u zdravlje. Iz grijeha me svih izbavi, od svakog zloduha koji mi prijeti. Oslobodi me svih nap...